NEWS!

UNOBENTO daily updates / event announcements


2011/09/08

Today's bento 8th September!



Today's bento is

-Stewed mackerel with AKA miso & ginger 
: mackerel, AKA miso,  sugar*, ginger*, sake

-Potato croquette with mushroom 
: potato*, carrot*, onion*, mushroom*, minced meat, salt, pepper*, egg, flour*, bread crumbs, oil*

-Cheese egg roll
: cheese, egg, kidney bean, sugar*, oil*

-Mixed rice with Hijiki & Shiso
: rice, hijiki furikake, shiso from UNOBENTO farm
 (*=Bio)


今日のお弁当は
ー鯖の味噌煮
ーマッシュルームたっぷりコロッケ
ーチーズたまご焼き
ーひじきとしその混ぜご飯

でした。


I used this Shiso which is a gift from my friend. they grew up this size from baby leaf:)

友達からいただいた紫蘇を今日は使いました。
だいぶ大きくなりました!オランダの今年の夏は晴れ日がとても少ない中でよくがんばった!紫蘇くんたち!
おいしく頂きます☆

2011/09/06

Food Night 11th September!


GOHEY-MOCHI/ 五平餅

roast on the fire

UNOBENTO participate the event "Food Night" at Javastraat on 11th September!
I'll serve "GOHEY-MOCHI"(五平餅) which is roasted rice dish. It's regional cuisine from Chubu region. (middle part of Japan and I came from this area:)) 


This food reminds me my childhood. When my all relatives met in Summer/ Winter vacation, we made it all together and my grandpa roasted it.
I'll serve it with special sauce which bases on my aunt recipe:) 


And also you can enjoy wonderful dishes from another stands:)
Come and enjoy! Don't forget to bring your hunger!!


I'm looking forward to meet you at the event!!




来る、9/11(日)イベント、”Food Night"に参加します!
今回は中部地方の郷土料理 ”五平餅” を楽しんでいただけます。


五平餅は私の懐かしの味。
親戚が休暇に集まったときにだけ食べられる特別な料理でした。
家族みんなで準備して、庭先で炭火を起こして、みんなでわいわい食べていました。
あのころは五平餅を焼くのは祖父の仕事でした。


今回は、おばに教わったごまだれをウノベントウ風にアレンジしたソースでお楽しみください。


その他にもたくさんの素敵なお店がたくさんありますよ!
是非、はらぺこで遊びにきてくださいね☆


Food Night
day: 11 September (Sun)
place: Javastraat
time: 13.00- 23.00
more information: http://www.foodnight.nl/