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UNOBENTO daily updates / event announcements


2012/04/21

21 April Crochet Jewellery workshop & Eatable Jewels


UNOBENTO collaborate with Daniela Castelbranco who is an crochet artist on 21 April.

In this workshop, you can learn basic crochet technic and make your own jewellery!
You can learn in relax atmosphere and taste some eatable jewellery made by UNOBENTO:))

Day: 21 April
Time: 14.00- 17.00
Place: Lloyd Hotel
Fee: 20 euro (incl. crochet needle, yarn and eatable jewellery)
The place will be in Amsterdam central. It will be inform you after resister.

contact/ register is here!! 

スペシャルクロシェットワークショップ開催します!
今回ウノベントウはアーティストのDanielaとコラボレートします。
このワークショップでは基本的なかぎ編みのテクニックを学べます。その基本的なテクニックを元にオリジナルのジュエリーを作ります。
ウノベントウ製”食べられるジュエリー”をコンセプトにしたお菓子でおもてなしいたします。

日程:4/21日(土曜日)
時間:14.00- 17.00
場所:Lloyd Hotel
参加費:20euro (かぎ針、糸、食べれるジュエリー込み)
開催場所はアムステルダムセントラルになります。
正確なアドレスはレジスター後に直接ご連絡します。

コンタクト/レジスターはこちらまで。


Looking forward to meet you at the workshop!!
ワークショップでお会いできるのを楽しみにしています!!
















2012/04/17

HSP for ORANGINA/ オランジーナのためのハッピースイーツプロジェクト

ORANGINA tower/ ビバ!オランジーナ!

I got order from Orangina for celebrating! they start to sell Orangina in Japan from last month.

When I got the order, the request was "Orangina + Japan".
I've got three key words "Fresh, Spring, Pop".

My Orangina image is want to bring picnic and drink on the grass!(maybe you can imagine?)
Express the image using jelly & mousse.

オランジーナ発売記念のお祝いのためのスイーツのオーダーを頂きましたよ。
今回のご依頼は「オランジーナ+日本を意識したお菓子」とのことでしたので
わたしのオランジーナのイメージからデザートを考えてみました。

しゅわしゅわとはじけるオランジーナを公園のピクニックに持っていく
芝生でごろっとしながら春を満喫。そんなイメージが浮かびました。
「さわやか/はじける/春」をキーワードにゼリーとムースを使ったお菓子をつくりました。




The sweets is two layers. top layer is lemon jelly with kumquat compote, berry jelly(cherry blossom shape) & green tea jelly(leaf shape). The second layer is green tea mousse like a grass.

お菓子は2層になっていて、レモンのゼリーと芝生をイメージした抹茶のムースでできています。

ちょっと見えにくいのですがレモンゼリーに金柑のコンポート(ミニオレンジのつもり)と桜と葉っぱをかたどったフルーツゼリーと抹茶ゼリーが入っています。

日本にいる方、よかったら一度オランジーナを手に取ってみてくださいね。













2012/04/16

Today's bento from 27 March/ 今日のおべんと 3/27日分


Today's bento is

-Stewed turnip with Chicken
: chicken*, turnip*, fish soup base, soy sauce*, salt*, oil*, sweet sake, sake

-Smoked salmon & asparagus fresh roll 
: smoked salmon, asparagus, egg*, pickles*, salt*, mayo, olive oil*, lemon*, black pepper*

-Stir-fried purple broccoli with garlic anchovy  
: purple broccoli*, anchovy, garlic*, salt*, olive oil*

-Brown rice with fresh pea
 : brown rice*, pea*, black sesame, salt*, KOMBU 

この日のおべんとうは,

ー鶏肉と蕪のうま煮
ースモークサーモンとアスパラガスの生春巻き
ー紫ブロッコリーのアンチョビ炒め
ー玄米豆ごはん

でした。



This day's special was this broccoli!! I've found at market and loved at first sight!!

I asked shop person about this flavor. but they also got it at the day. so they didn't know the flavor.

この日のスペシャルはこのブロッコリー!!
マーケットで一目惚れ!お味についてお店の人に訪ねてみると、この日に入荷したばかりで食べた事がないとのこと。これは試してみるしかないですね。



beautiful color!!

the water from boiling pan 

After boiling the purple broccoli, the water became this color and the purple broccoli became blue broccoli like the top photo:)

the taste is little bit bitter than normal broccoli. the texture is almost same.

この水、紫ブロッコリーの茹で汁なんですよ。
茹でたブロッコリーはトップの写真のように青色になりました。

お味は、春の野菜!という感じのほろ苦さがあって、食べた感じは普通のブロッコリーと
あまり変わらないように感じましたよ。

それにしてもきれいだなぁ〜。これでお米炊いたら青く染まるのだろうか??
今度やってみよう。

あの日以来、このブロッコリーを見かけていないので今度会える日が楽しみです。