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UNOBENTO daily updates / event announcements


2012/01/27

29th Jan Asian food festival @nieuwmarkt/ アジアンフードフェスティバルに参加します。

UNOBENTO participate Asian food festival coming Sunday at Nieuwmarkt!!
and collaborate with Poffenier!

1/29日にNieuwmarktであるアジアンフードフェスティバルに参加します。
今回はPoffenierさんとコラボレートしますよ。

Asian food festival
Day : 29th Jan 2012 (sat)
Place: Nieuwmarkt
Time: 13.00-19.00

UNOBENTO will serve two kinds of soup:)
Special winter soup: KASU-JIRU(粕汁) and KENCHIN-JIRU(けんちん汁)
KASU-JIRU is using SAKE-KASU(it's the lees left over from SAKE production.) for giving flavor and the SAKE-KASU warm you up!
The recipe from my mother. I often have this soup in the winter.
The ingredients are fish and a lot of vegetables. KASU-JIRU will be limited.

KENCHIN-JIRU is one of rich ingredients vegetable soup.
The ingredients are chinese potato, leek, carrot, TOFU and burdock with fish soup and soy sauce flavor.

Poffenier will serve lekker Japanese poffertjes"TAKOYAKI"(たこ焼き)
Don't miss it!!

今回は2種類のスープ、粕汁とけんちん汁を作ります。
粕汁は母親のレシピで作ります。子供の頃から冬になるとよく食べていた懐かしの味です。けんちん汁は具だくさんで作りますよ〜!
今回は粕汁は酒粕が家にあるぶんで作るので数量限定になります。m(_ _)m

そして、Poffenierさんはたこ焼きを作ります。
Poffertjesのパンでくるくると作ってくれますよ。

looking forward to meet you all at there!!
では当日お会いできるのを楽しみにしています!

more information is here:





2012/01/24

Special bento from 22nd December, 2011/ スペシャル弁当12/22



The menu is:
-Mixed rice OMUSUBI
-Stir-fried beef & broccoli
-Kaki & blue cheese salad
-ONISHIME(stewed vegetable) the menu is new years day dish:)
-Seasoning kidney beans


この日のお弁当は2011年の最後のお弁当だったので
ちょっと先取りでおせちをイメージしてお煮染めをメニューにいれましたよ。

メニューは
ー炊き込みご飯のおむすび
ー牛肉とブロッコリーの炒め物
ー柿とブルーチーズの和え物
ーお煮染め
ーいんげんのごま和え


でした。


I had IKEBANA lesson last week and the flower was material of IKEBANA.
I didn't know the flower is common in here. the coral pink color brings early spring in my room.

先週いけばなのレッスンへ行ったのだが、その日のお花はボケの花でした。
こっちでもよくあるお花だそうです。街の花壇に植えてあったりするそうですよ。
この花を見ると祖母の家の庭を思い出します。
もうすぐ春ですね〜。