NEWS!

UNOBENTO daily updates / event announcements


2011/03/02

How do you like to gift a special bento?/ 誕生日プレゼントにおべんとうはいかが?

 wrapping & Lily


 Special bento for B-san

Today's bento is a birth day gift for B-san from K-san.
The bento is Vege bento. all vegetable!!

dishes:
-TOFU hamburger
-Steamed vegetable
-seasoning spinach
-Fried mushroom & lotus roots AO-NORI flavor
-KIMPIRA
-Egg roll
-Two kinds of OMUSUBI



Today's bento menu (*=Bio)

-TOFU hamburger
: tofu, carrot*, lotus roots, HIJIKI, leek*, ginger*, SHITAKE, bread crumbs, egg, salt*, sesame oil, potato starch, sake, soy sauce* 

-Seasoning spinach
: spinach*, sesame*, sugar*, soy sauce*

-KIMPIRA
: burdock, carrot*, soy sauce*, black sesame, sugar*, sake

-Egg roll
: egg, sugar*, salt*

- Rice with SHISO FURIKAKE

-tomato*, broccoli*


今日の弁当は
ー豆腐ハンバーグ
ーほうれん草のごまあえ
ーきんぴらごぼう
ーたまご焼き
ーゆかりごはん

でした。

2011/03/01

IKEBANA day/ いけばなの日


Lily+Salix gracilistyla
ゆり+ねこやなぎ 

I'm taking IKEBANA lesson once a month.
I really love IKEBANA and the lesson. just concentrate to think about which angle is the most beautiful for this flower. but I always forget about a space between flowers.


いけばなのレッスンを月1回で習っている。
いけばなはすごく楽しい。
レッスンの時間はその花をどのように見せるかに集中して花をいろいろな角度から眺める。
でも、花ばかり見すぎて、花と空間を忘れてしまうのでいつも先生のアドバイスでハッとさせられる。 


HABAKUNST
http://www.hanakunst.nl/