NEWS!

UNOBENTO daily updates / event announcements


2011/04/13

memory of Japan: sakura/ さくら

near my place

at Higashiyama park

at Higashiyama park


sake drunk under the sakura




2011/04/10

life in Japan: workshop in Gifu/ 岐阜でワークショップ



I gave a european dish workshop for my friends in Gifu on 2 April.
今月の頭、岐阜で友達にヨーロッパめしのワークショップをしましたよ。

The cheese and rakija from serbia is souvenir.

We made Paprikás and aubergine boat(quinua dish).
今回はお土産のチーズとセルビア土産のラキア(スピリッツ)をテイスティングしながら
セルビア人の友達のママ直伝のパプリカッシュとボリビア人(南米の国)の友達に教えてもらったキヌア(穀物)を使った料理を作りました。


 Paprikás

aubergine boat

We love the dishes!!
ヨーロッパめし、気に入っていただけたようです。


One of my friend made this cake as surprise! What a wonderful cake!!
友達がサプライズでケーキを焼いてくれましたよ!とってもおいしかった。
she made this beautiful cake!!