Today's bento is
-Roasted sword fish with soy sauce
: sword fish, soy sauce*, vinegar*, sugar*, red chili, salt*
-Stir-fried pork & pakusai
: pork*, pakusai*, sake, soy sauce*, garlic*, egg yellow*, salt*, oil*, potato starch
-Seasoning sword beans
: sword bean*, mayo*, sesame paste*, sesame*, salt*
-Steamed rice with FURIKAKE
(*=Bio)
今日のお弁当は
ー太刀魚のすっぱ煮
ー豚とパクサイの炒め物
ーモロッコインゲンのごまマヨ和え
ーふりかけごはん
でした。
I've bought the sword fish at the market.
Summer is the best season for sword fish! Roast with tasty sea salt is super tasty!!オランダのマーケットでは太刀魚は切り身で売られておらず、まるまる1匹を購入します。
いつも売られているわけではないのですが、この日は特別新鮮なものが置いてあったのでお買い上げ。
注)この写真は去年のものです。/ the picture from last fall.
I couldn't take the picture by myself. so just using from last fall as sample.
It was almost same size of this picture.
太刀魚の旬は夏!今回のものは脂が乗っていてとってもおいしかったです。
塩焼き、絶品でしたよ〜。