NEWS!

UNOBENTO daily updates / event announcements


2012/01/16

UNOBENTO style new years day/ ウノベンのお正月


A Happy New Year!!
Wish you a lot of health and happiness in 2012:)

寒中お見舞い申し上げます。
あっという間に松の内が明けてしまいました。
お変わりなくお元気ですか?
2012年もみなさまにとって素敵な1年でありますように。

UNOBENTO had a wonderful new years day.
My brother, cousin and firends visited me and had a european christmas and Japanese traditional new years day with them. I made some of traditional dishes and fusion new year dishes.

今年のクリスマス、年越し、新年は弟、いとこ、お友達とたくさんの人とにぎやかに過ごしました。年越しは年越しそばを食べた後、ヨーロッパのお友達と一緒にカウントダウンをしましたよ。
元旦はどっぷり日本の正月を満喫しようとおせちを作り、お雑煮もつくり、
おみやげの久保田で贅沢な気持ちになりました。

今年もどうぞよろしくお願いいたします。
ふじさわ うの

TOSHIKOSI SOBA

おせちはこんな感じで。
The menu was:
-KINTON(sweet potato)/きんとん
-MATSUMAE-DUKE(marinade KOMBU& dried squid)/松前漬け
-KOUHAKU-NAMASU(carrot and Japanese radish salad)/紅白なます
-TATSUKURI(carameled small fish dish)/田作り
-Salted pork/塩ゆで豚
-Fried chicken/唐揚げ
-DASHIMAKI egg roll/だし巻きたまご
-ONISHIME/お煮染め
-Grilled sea baas/ スズキの塩竈焼き
-Fresh oyster/生ガキ
-OZOUNI(fish soup with rice cake)/お雑煮 

ONISHIME/ お煮染め

DASHIMAKI egg roll/ だし巻きたまご