NEWS!

UNOBENTO daily updates / event announcements


2011/07/02

Bento from 30th June/ 6/30日のお弁当




Today's bento is

-Three kinds of pea rice
: green pea*, string beans*, borlotti benas*, salt*, rice, black sesame, sesame*


-Smoked salmon & broccoli croquette
: smoked salmon, broccoli*, potato*, onion*, egg, flour*, bread crumbs, salt*, pepper, oil*

-Stir- fry Chicken and vegetable 
: chicken*, mushroom*, zucchini*, tomato*, garlic*, salt*

-Marinaded WAKAME and vegetables 
: WAKAME, bean sprout*, carrot*, ginger*, cucumber*, vinegar*, sugar*, soy sauce*

 (*=Bio)


All beans are so attractive for me!! 
the beans have different character and you can feel difference from it. 
I seasoned it simple way for feeling the sweetness of it. 


今日のお弁当は

ー3種類の豆ごはん
ースモークドサーモンとブロッコリーのコロッケ
ー鶏肉と野菜のトマト炒め
ーわかめともやしの酢の物

でした。

とにかく、「豆」、まめが気になって仕方がありません。
マーケットへ行くといつもフレッシュな豆がそこにあります。
形もすごくかわいい。

今回は、グリーンピース、さやえんどう、うずら豆をそれぞれ豆ごはんにしました。
それぞれを食べ比べると違いがすごくはっきり分かります。

グリーンピースはプチっとした食感でさわやか。
さやえんどうはしゃきしゃきの食感とすっきりとした味。
うずら豆はほっくり、そしてとても甘い。ごはんはスモーキーなピンク色に染まりました。

2011/07/01

Bento from 28th June/ 6/28日のお弁当




Today's bento menu (*=Bio)

-TENMUSU
: Shrimp, flour, SAKE, KOMBU, NORI, rice, oil*, soy sauce*, salt*,  Sugar*

-Spicy TOFU TERIYAKI
: TOFU*, potato starch, oil*, soy sauce*, SAKE, sugar*, chili,

-Stir-fry red chard & Borlotti beans
: red chard*, borlotti beans*, soy sauce*, sesame oil*, sesame*, sugar*, sake

-Marinaded Tomato
: tomato*, onion*, garlic*, vinegar*, olive oil*, salt*


-Sweet egg roll
: egg, sugar*, salt*, oil*

It was humid and hot day like the summer day in Japan. 
so I made TENMUSU for giving appetite. 

In Japan, we prefer to have cold noodle for meal in  the summer. but only cold noodle is not balanced meal. so people often have a lot of vegetable as TEMPURA with cold noodle.




今日の弁当は
ー天むす
ーピリ辛照り焼き豆腐
ーあまいたまご焼き
ーウズラ豆とスイスチャードの炒め物
ートマトのマリネ

でした。


Today's special is Borlotti beans.
I always use dried one. fresh Borlotti beans was so tasty!!

今日のスペシャルはうずら豆。
日本でさやに入ったものはスーパーなどではお目にかかったことがないのですが
皆さんはありますか?自分で育てたりされてるのでしょうか?
とってもきれいな鞘にテンションがあがります。

外があんなんだと、なかはこんなん。よく育ってますよ〜!


The color reminds me 90's. when I was child, I wore the color combination of sneakers!
この色の組み合わせ、なんだか90年代だと思うのは私だけ?!
こんな色合わせのスニーカーをはいていた気がします。 
こういう色のふわっとしたスカートとかあったらかわいいだろうな〜。

2011/06/30

Catering from 20th June/ 6/20のケータリング



This bento as a special dinner catering for D-san.
The menu is:


-Chcken NANBAN DON
: chicken, egg, flour*, UNOBENTO made mayo, sla*, tomato*, rice, soy sauce*, sweet sake, vinegar* chili

 (*=Bio)

Are you interested in "POST-SQUAT" maybe?
Check! Check!! Check!!
(the opening was already finished... sorry for my late update!)


Place:Schieblock Werkhotel | Schiekade 189 - 1st floor, Rotterdam
Date: until 13th July

About this EXPO:

POST-SQUAT NL: A research a design course focusing on alternatives in
habitation in light of the illegalization of squatting in the Netherlands.
This topic touches on vacancy, temporary use and reuse, bottom up
hierarchy, public and private realms, the post-bubble economy, and the
future of the role of the architect. The course is taught by Lecturer David
Eugin Moon from the University of Michigan and N H D M in collaboration
with Klaas Kresse of sprikk, an architecture and urban planning firm in
Rotterdam. The course receives support from the International Institute's
Experiential Learning Fund and the Werkhotel at Schieblock.


今日はスペシャルディナーケータリングとしてチキン南蛮丼を作りましたよ。
コンセプトは「若者のためのもりもり飯!」です。

ロッテルダムでPOST-SQUATをテーマにした展示があります。
興味のある方は是非!


Place:Schieblock Werkhotel | Schiekade 189 - 1st floor, Rotterdam
Date: until 13th July


2011/06/27

Marmalade muffin/マーマレードマフィン


I've made marmalade muffin using my marmalade.
I love the combination with poppy seed! 



Yum yum....