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UNOBENTO daily updates / event announcements


2011/10/05

Love KIMUCH!! & BUTA KIMUCH!!

BUTA KIMUCH(Stir- fried pork with KIMUCH)

KIMUCH from KIMUCH workshop

I love KIMUCH!! 
The KIMUCH from KIMUCH workshop:) the taste was really good!! I made one of IZAKAYA(Japanese bar) style dish "BUTA KIMUCH" using it.
I could eat a lot of rice with the dish:) yumyum.

とにかくキムチが大好き。キムチと炊きたての白いご飯があればそれでいい。
この写真のキムチはキムチワークショップで作ったもの。
本当においしかった。
この日は寝かせてから2日目。その日に早くも半玉完食。
そして残る半玉で豚キムチを作って友達と一緒に食べました。
おいしかった〜!ごちそうさまでした。

2011/10/04

Wedding cake for I-san & R-san


The wedding cake for I-san & R-san and their wedding visual concept was "Stripe & Colors".
When I had this project, Immediately I've got this idea:
The wedding cake is made of 7-8 rolled cakes. the each rolled cake has stripe pattern.

 my idea sketch

making rolled cake now!!

the outside of rolled cake

The section of rolled cake 

put some gold leafs on the top:)

I put some gold leafs on the top of cake for give Japanese essence which request from them.
Gold color always give special feeling to me. How do you feel?  

Congratulations, I-san & R-san!!
I'm very happy for you!!
The cake cut moment!!

The party place was decorated like this:) sweet!


2011/10/03

Today's bento from 28th September!




Today's bento is


-Shrimp SHUMAI
:shrimp, leek*, lotus roots, sesame oil, flour*, salt*, sake* corn starch, soy sauce*

-Steamed salad with Chinese potato & Chicken breast Italian flavor
: chinese potato, chicken breast, garlic*, tomato*, olive oil*, oregano, salt*, black pepper*

-Stewed soy beans 
: soy beans*, soy sauce*, sugar*, KOMBU 

-Mixed rice with oyster mushroom & white mushroom
: rice., oyster mushroom*, white mushroom*, butter*, soy sauce*, sake, boeren kool

 (*=Bio)


今日のお弁当は
ーウノベントウ特製 エビシュウマイ
ー里芋とささみのイタリアン風蒸しサラダ
ー煮豆
ーヒラタケとホワイトマッシュルームの混ぜご飯

でした。

The Boeren kool from my ceramic teacher's garden:) I love the flaovr!
このご飯の上にトッピングされているのはケールの葉っぱです。
陶芸の先生のお庭で採れたものお裾分けしてもらいました。
オランダの冬のジャガイモ料理に使うそうですよ。未だオランダ料理は挑戦した事がないので近々トライしてみたいです。