NEWS!

UNOBENTO daily updates / event announcements


2011/10/01

Today's bento from 26th September!


Today's bento is

-Pumpkin Croquette
:pumpkin*, bacon*, onion*, zucchini*, egg*, flour*, oil*, black pepper*, bread crumbs

-Baby broccoli salad with lemon sauce
: baby broccoli*, lemon, olive oil*, salt*, black pepper*

-Stewed Chicken with honey soy sauce
: chicken, honey*, sweet sake, soy sauce*, garlic*

-Chestnuts rice 
: chestnuts, rice, sake, salt*, black sesame
 (*=Bio)


今日のお弁当は
ーかぼちゃとベーコンのコロッケ
ーベビーブロッコリーのさっぱりサラダ
ー手羽元のこっくり煮
ー栗ごはん

でした。


the chestnuts tree
The chestnuts from my friend's garden. The tree is rally big tree.
この日の栗はこの栗の木から採れたものです。本当に大きな栗の木。

Chestnuts with sweet dog!
I used this chestnuts which from the tree for this bento:)
この木から採れた栗。立派です!!ピカピカ!! 様子を伺っているのは友達の犬。


 The tree reminded me the song. I also did this dance when I was 3 years old:)
大きな栗の木といえは、この曲「大きな栗の木の下で」。
探せば動画もあるんですね〜。この踊り、踊れます。以外に体が覚えているものです。
もう20年以上も前に踊ったものなのに(笑

2011/09/30

Love this artist! 1

looks lekker??/ おいしそうでしょ?


The apples came from Japan! I imported this summer...
Don't worry! I didn't brake any rule for import:) It's ceramic apples! The apples was made by Keigo Ogasawara. He is sculpture.

このりんご、日本から輸入したんです。この夏に。。。
ご安心ください、法律は犯してないですからね^^
よく見てください!このりんご、陶器できてるんです。
このりんごは、彫刻家の小笠原圭吾さんの作品なのです。


I went to an exhibition in Shizuoka, Japan this summer. I met him at there.
This is his interactive project. We could take the apply with us and send a e-mail with the picture of your  apple to him. we can see how spread the apples in Japan on his website.
You can see how spread the apples here: http://www.ogasawarakeigo.com/pop.html

この夏に日本へ行った時にあるエキシビションへ行った時に彼の作品に出会いました。
この彼のプロジェクトはウェブを通じての人とのつながりや、りんごの水玉が日本全国へ
散らばって成長して行く姿を感じてもらうというコンセプト。
りんごが散らばって行ったのかはこちらで。http://www.ogasawarakeigo.com/pop.html

He made a lot of ceramic apples by himself. around 400 pieces of apple! that's really great!
All apples was painted by him. so all apple has different faces. so I really watched all the faces:)

彼はすべてのりんごをひとりで作っていて、その数約400個!すごい数です!!
そして、ひとつ、ひとつ彼の手によって着色されています。
それぞれのりんごの表情が違うのですごくかわいくて、どれにしようか迷ってしまいました。

世の中には素晴らしい人がたくさんいらっしゃいますね。
すべての出会いに感謝。感謝。

りんごのシリアルナンバーは157と106でした。

Today's bento from 25th September!


Today's bento is

-PIBINUDON UNOBENTO style
:UDON, egg*, soy bean sprout, carrot*, spinach, apple, pork*, black sesame, soy sauce*, sugar*, sesame oil, spicy korean miso

 (*=Bio)


今日のお弁当は
ーピビンうどん ウノベントウスタイル

でした。

I inspired a lot from Korean taco party's KIMUCHI workshop. I had Korean dish feeling at that day:)
And also the weather was really hot like a summer day. I thought that would be nice to have a spicy dish! 

Korean taco partyのキムチワークショップに参加したので、私の中の何かがものすごく影響を受けたよう。
韓国料理を作りたい気持ちがもくもくとわき上がり、
この日の天気(気持ちよく汗ばむぐらいの)もさらに私を後押ししてこの料理をつくりました。
LOVE 韓国料理!!

2011/09/29

Today's bento from 23rd September!



Today's bento is

-Pumpkin humberger
:pumpkin*, zucchini*, carrot*, onion*, minced mea*, salt*, egg*, oil, bread crumbs, worcester sauce

-Stewed Japanese radish & bacon
: Japanese radish, carrot*, bacon*, soup stock*, salt*

-Stir-fried mushroom 
: mushroom*, garlic*, salt*, black pepper*, olive oil*, oregano

-HIJIKI rice 
: rice., HIJIKI furikake
 (*=Bio)


今日のお弁当は
ーかぼちゃハンバーグ
ー大根の洋風煮物
ーマッシュルームガーリック炒め
ーひじきごはん

でした。

2011/09/27

UKI-UKI party ver.1 on 15th Oct.

making TAKOYAKI

TAKOYAKI with sauce

UNOBENTO start a new project "UKI-UKI party!"
I planed this project for sharing UKI-UKI time and enjoying to have meal all together:)
You can have special dishes in relax and cozy atmosphere with another UNOBENTO fans!

The first UKI-UKI party is "Let's make TAKOYAKI party!"
TAKOYAKI is one of Japanese tapas and I love this dish!!
We will make TAKOYAKI together and you will have several dishes using octopus and vegetables in season which prepared by UNOBENTO.

"Let's make TAKOYAKI party!"
Date:
15th October (Sat)


Time:
18.00-21.00


Place:
UNOBENTO kitchen(Zeeburgerdijk, Amsterdam)

Seat:
It's limited for 6 UNOBENTO fans
(First-come-first-served)


Menu:
-TAKOYAKI(salty octopus ball) 
-Octopus & Celery salad with garlic lemon sauce
-Fried Octopus with sea weed 
-Stewed pumpkin
-Mixed rice with mushroom in season
-Miso soup
-Special sweets
-Houji-tea
*The foods will be biologic as possible as I can

UKI-UKI fee 35 euro p.p
(drink is not included. please bring what you like :))

"How to register to the party?"
step 1: Send an e-mail to UNOBENTO
send an e-mail to UNOBENTO with your informations as below:
-your full name
-your contact address
-your mobile number
-if you have any allergy and/or dislike which are not on the menu

step2: You will be informed about prepaying from UNOBETNO
You will receive an e-mail with the invoice for prepaying to confirm your reservation.
Please make your payment before the date on the invoice.
If the booking is already reached 6 persons, you will be informed as it's full booked.

step3: Receive an invitation with confirmation by e-mail from UNOBENTO 
You will receive an invitation with confirmation for your reservation by e-mail.

Done!! Let's party!!

If you have any questions, please feel free to ask: info@unobento.com
I'm looking forward to meet you!!!

*Cancellation: You may cancel your order without any cost up to before 17.00, 13th October . Up to after it, to be charged total price. In case of cancellation, please inform to me by e-mail as soon as possible.



ウノベントウは新しいプロジェクト”ウキウキパーティー”を始めます。
よりファンのみなさんと楽しいリラックスした雰囲気の中で一緒にごはんを食べる事を楽しめたらという想いから始めます。一緒に楽しい時間を過ごしましょう^^/

さあ、今回のウキウキパーティーは”たこ焼きパーティー”です。
くるくるたこ焼きをつくりながら一緒に楽しい時間を過ごしましょう。
その他にはたこと季節の野菜を使ったウノベントウ料理を楽しんでいただけます。


”みんなで一緒に作るたこ焼きパーティー!”
日にち:
10月15日(土曜日)


時間:
18時〜21時ぐらいまで


場所:
ウノベントキッチンZeeburgerdjik, Amsterdam)


席:
6ウノベンファン限定
(先着順です)

今回のメニュー:
たこ焼き(一緒に作ります!)
たことセロリのサラダ ガーリックレモンソース
たこの唐揚げ青のり風味
かぼちゃの煮物 
季節のきのこごはん
お味噌汁
スペシャルスイーツ
ほうじ茶
*食材は可能な限りBioのものを使います

ウキウキ参加費:ひとり35ユーロ
(ドリンクは含まれていませんので、お好きな飲み物をご自分の分お持ちください。)

<予約方法>
step 1:ウノベントウへメール
下記の情報と共にウノベントウへメールを送ってください:
-あなたのお名前
-あなたの住所
-あなたの携帯番号
-今回のメニューに乗っているもの以外でアレルギー等で食べられないものがある方はその食材を教えてください。

step2: ウノベントウからインボイスメールが届きます
ウノベントウからインボイスがe-mailにて届きます。
10月10日までに支払いを完了してください。

step3: 予約完了メールが届きます
入金確認後、ウノベントウから予約完了メールが届きます。
パーティー場所の住所はこのときにお伝えします。

さあ、あとはパーティーの日を待つだけです☆
当日お会いできるのを楽しみにしています^^

不明点、質問のある方はお気軽に。こちらまで。info@unobento.com

*予約は先着順となります。
*キャンセルについて:キャンセルはe-mailにて10月13日17時までにご連絡いただければ、代金をすべて返金いたします。それ以降のキャンセルは返金いたしませんのでご了承ください。