NEWS!

UNOBENTO daily updates / event announcements


2011/05/24

Japanese sweets SHIRATMA/ しらたま



UNOBETNO made sweet ADUKI SHIRATAMA with green tea sauce and KINAKO.
SHIRATAMA is rice cake. made from sticky rice.


I didn't choose Japanese sweets when I lived in Japan. 
Did my feeling and taste change? 


抹茶あずき白玉を作ってみました。
無性に食べたくなる和菓子。
昔はケーキを絶対選択していたのに、味覚はかわるなぁ。と思う今日この頃。



2011/05/23

Today's bento from 23rd May



Today's bento menu (*=Bio)

-Stir-fry salted pork & purple asparagus
: pork, purple asparagus, salt*, black pepper*

-Potato ball with minced chcken
: minced chicken*, potato*, sesame*, salt*, flour*, leek*, soy sauce*

-White asparagus with sweet sour YUZU miso sauce
: white asparagus, white miso*, YUZU, sugar*, vinegar, 

-Boiled board beans
: board beans, salt*

-Mixed rice with salmon & pea
:rice, salmon, pea*, soy sauce*, sake, salt*, black sesame

今日の弁当は
ー塩豚と紫アスパラガスの炒め物
ーじゃがいもと鶏ひき肉のごま団子
ーホワイトアスパラガスの柚子酢みそ和え
ーゆでそら豆
ー鮭とグリーンピースの混ぜご飯

でした。


I've found this asparagus in the market. never seen it before.
The flavor is sweet and bit bitter.

マーケットで紫色のアスパラガスを見つけました。
見たことあります??
お味は甘くて春野菜らしい苦みが少しあっておいしいです。

Today's bento from 19th May


Today's bento menu (*=Bio)

-Stir-fry chicken or vege meat with Korean sauce
: chicken or vege meat, zuccini(bio), red onion*, ketchup, hot miso, garlic*, sake, salt*, sugar*, sweet sake, soy sauce*, potato starch

-KIMPIRA 
: burdock, carrot*, sesame*, sugar*, sake, soy sauce*

-Egg roll with sea weed
: egg, sake, sugar*, sea weed, salt*

-Sesame dressing kidney beans
: kidney beans*, sugar*, soy sauce*

-Seasoning shrimp or carrot glace
-shrimp, sake, soy sauce*, salt*, fish soup or carrot*, butter*, salt*, sugar* 

-Rice with red shiso FURIKAKE


今日の弁当は
ー韓国風鶏肉野菜炒め/ 韓国風ベジミート野菜炒め
ーきんぴらごぼう
ー青のり風味たまご焼き
ーいんげんのごま和え
ーえびのうま煮/ 人参のグラッセ
ーゆかりごはん

でした。

ズッキーニもすごくおいしくなってきてます。