NEWS!

UNOBENTO daily updates / event announcements


2011/02/21

Great event@Dun Yong 1st anniversary/ 素敵なイベントでした@Dun Yong

Thank you very much for coming yesterday!
I'm so happy to share precious time with all of you!!


SUSHI cake "1"

The SUSHI cake is big!!

I served SUSHI cake "1" and TAKOYAKI(Japanese salty tapas as like Dutch frits) for Dun Yong 1st anniversary.


今回は寿司ケーキ”1”とたこ焼きをサーブしましたよ。




The SUSHI made by three layers.


pink- roasted salmon with sesame
yellow- scrambled egg
green- filed peas

and used: lotus roots, carrot, asparagus, tomato, green soy beans, shrimp, SHISO, black sesame, SUSHI vinegar, white rice




お寿司は3層からできていて、焼き鮭、炒り卵、さやえんどうからできています。
その他に、れんこん、にんじん、アスパラガス(春ですね〜)、トマト、枝豆、エビ、
しそ、黒ごま、すし酢、ごはんからできていますよ。




And TAKOYAKI!
baking TAKOYAKI. looks like Poffertjes?!

TAKOYAKI is Japanese salty tapas and very popular in Japan.
I often eat TAKOYAKI when I bit hungry before meal:)


My TAKOYAKI made of batter(flour, egg, fish soup, salt, sugar, milk, baking powder), octopus, ginger, spring onion, AO-NORI(sea weed freak), dried bonito freak, OKONOMIYAKI sauce(worcester sauce), mayo.


TAKOYAKI was baked with TAKOYAKI-pan which I brought from Japan.
The pan is deeper than Poffertjes pan. But I baked TAKOYAKI using Poffertjes pan before I brought TAKOYAKI pan.


たこ焼き、大好きです。
日本にいるときは小腹が減ってはたこ焼きを食べてましたよ。


オランダにはたこ焼きに似た形のパンケーキPoffertjes(ポッフェチェス)と言うお菓子が
あるのですが、まだこのたこ焼き器がなかった時はポッフェチェスパンで
たこ焼きを作っていました。
(ちょっと浅いのでまんまるにはならないのですが)



みなさん興味津々でたくさんたこ焼きのお話をしましたよ。
たこ焼きの味もとっても好評でしたよ。





And Special sweets from Fong-san who is chef @Dun Yong cooking workshop.
It was delicious!!!!!

You can learn asian dishes from her at Dun Yong cooking workshop!

そして、Dun Yong料理教室の先生、フォンさんのスペシャルスウィーツ。
このクッキー絶品でした。

delicious pineapple cookies made by Fong-san 



And! Korean taco from Korean taco party!
It was also sooooo tasty! The flavor is new for me Korean BBQ + lime:)
Yum Yum Yum Yum!

そして、そして、Korean taco partyのtacoも絶品でした!
焼き肉にライムの組み合わせがとっても新鮮でお気に入りでした。
思い出しただけでよだれが。。。(笑





Here is more information about Korean taco party!



No comments:

Post a Comment