NEWS!

UNOBENTO daily updates / event announcements


2012/02/16

Today's bento from 12 Jan/ 今日のべんとう 1/12日分



Today's bento is

-Fried chicken NAGOYA style
: chicken*, potato starch, SAKE, sweet sake, soy sauce, black pepper*, sesame* 

-Stewed chinese potato & squid
: chinese potato, squid, SAKE, sugar*, soy sauce*

-Egg roll
: egg, sugar*, salt*

-UNOBENTO made salted cod egg
: cod egg, salt*

-YUKARI rice
: rice, red shiso furikake


 (*=Bio)


今日のお弁当は
ー名古屋名物!手羽先
ーいかと里芋の煮付け
ー焼きたらこ
ーたまご焼き
ーゆかりごはん
ー野菜たち

でした。


焼きたらこは自家製の塩漬けたらこです。
冬のこの時期になるとマーケットでたらこを見かけるようになります。
サイズもいろいろあって、日本でみかけるサイズのものともの凄い大きいたらこもあります。
たらこの旬なんて日本に住んでいる時知らなかったなぁ。



Last weekend was really beautiful. I went to the suburb of Amsterdam.
All water place was frozen and a lot of people enjoyed skating!

先週末はアムスの郊外へ行ってきました。
すべての水路は凍っていて、たくさんの人がスケートを楽しんでいました。
街中が、国中がスケートリンクになったみたいでしたよ。



No comments:

Post a Comment