Today's bento is
-Stewed turnip with Chicken
: chicken*, turnip*, fish soup base, soy sauce*, salt*, oil*, sweet sake, sake
-Smoked salmon & asparagus fresh roll
: smoked salmon, asparagus, egg*, pickles*, salt*, mayo, olive oil*, lemon*, black pepper*
-Stir-fried purple broccoli with garlic anchovy
: purple broccoli*, anchovy, garlic*, salt*, olive oil*
-Brown rice with fresh pea
: brown rice*, pea*, black sesame, salt*, KOMBU
この日のおべんとうは,
ー鶏肉と蕪のうま煮
ースモークサーモンとアスパラガスの生春巻き
ー紫ブロッコリーのアンチョビ炒め
ー玄米豆ごはん
でした。
This day's special was this broccoli!! I've found at market and loved at first sight!!
I asked shop person about this flavor. but they also got it at the day. so they didn't know the flavor.
この日のスペシャルはこのブロッコリー!!
マーケットで一目惚れ!お味についてお店の人に訪ねてみると、この日に入荷したばかりで食べた事がないとのこと。これは試してみるしかないですね。
beautiful color!!
the water from boiling pan
After boiling the purple broccoli, the water became this color and the purple broccoli became blue broccoli like the top photo:)
the taste is little bit bitter than normal broccoli. the texture is almost same.
この水、紫ブロッコリーの茹で汁なんですよ。
茹でたブロッコリーはトップの写真のように青色になりました。
お味は、春の野菜!という感じのほろ苦さがあって、食べた感じは普通のブロッコリーと
あまり変わらないように感じましたよ。
それにしてもきれいだなぁ〜。これでお米炊いたら青く染まるのだろうか??
今度やってみよう。
あの日以来、このブロッコリーを見かけていないので今度会える日が楽しみです。
No comments:
Post a Comment