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2012/04/16

Today's bento from 27 March/ 今日のおべんと 3/27日分


Today's bento is

-Stewed turnip with Chicken
: chicken*, turnip*, fish soup base, soy sauce*, salt*, oil*, sweet sake, sake

-Smoked salmon & asparagus fresh roll 
: smoked salmon, asparagus, egg*, pickles*, salt*, mayo, olive oil*, lemon*, black pepper*

-Stir-fried purple broccoli with garlic anchovy  
: purple broccoli*, anchovy, garlic*, salt*, olive oil*

-Brown rice with fresh pea
 : brown rice*, pea*, black sesame, salt*, KOMBU 

この日のおべんとうは,

ー鶏肉と蕪のうま煮
ースモークサーモンとアスパラガスの生春巻き
ー紫ブロッコリーのアンチョビ炒め
ー玄米豆ごはん

でした。



This day's special was this broccoli!! I've found at market and loved at first sight!!

I asked shop person about this flavor. but they also got it at the day. so they didn't know the flavor.

この日のスペシャルはこのブロッコリー!!
マーケットで一目惚れ!お味についてお店の人に訪ねてみると、この日に入荷したばかりで食べた事がないとのこと。これは試してみるしかないですね。



beautiful color!!

the water from boiling pan 

After boiling the purple broccoli, the water became this color and the purple broccoli became blue broccoli like the top photo:)

the taste is little bit bitter than normal broccoli. the texture is almost same.

この水、紫ブロッコリーの茹で汁なんですよ。
茹でたブロッコリーはトップの写真のように青色になりました。

お味は、春の野菜!という感じのほろ苦さがあって、食べた感じは普通のブロッコリーと
あまり変わらないように感じましたよ。

それにしてもきれいだなぁ〜。これでお米炊いたら青く染まるのだろうか??
今度やってみよう。

あの日以来、このブロッコリーを見かけていないので今度会える日が楽しみです。


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