Today's bento menu (*=Bio)
-TENMUSU
: Shrimp, flour, SAKE, KOMBU, NORI, rice, oil*, soy sauce*, salt*, Sugar*
-Spicy TOFU TERIYAKI
: TOFU*, potato starch, oil*, soy sauce*, SAKE, sugar*, chili,
-Stir-fry red chard & Borlotti beans
: red chard*, borlotti beans*, soy sauce*, sesame oil*, sesame*, sugar*, sake
-Marinaded Tomato
: tomato*, onion*, garlic*, vinegar*, olive oil*, salt*
-Sweet egg roll
: egg, sugar*, salt*, oil*
It was humid and hot day like the summer day in Japan.
so I made TENMUSU for giving appetite.
In Japan, we prefer to have cold noodle for meal in the summer. but only cold noodle is not balanced meal. so people often have a lot of vegetable as TEMPURA with cold noodle.
今日の弁当は
ー天むす
ーピリ辛照り焼き豆腐
ーあまいたまご焼き
ーウズラ豆とスイスチャードの炒め物
ートマトのマリネ
でした。
Today's special is Borlotti beans.
I always use dried one. fresh Borlotti beans was so tasty!!
今日のスペシャルはうずら豆。
日本でさやに入ったものはスーパーなどではお目にかかったことがないのですが
皆さんはありますか?自分で育てたりされてるのでしょうか?
とってもきれいな鞘にテンションがあがります。
外があんなんだと、なかはこんなん。よく育ってますよ〜!
The color reminds me 90's. when I was child, I wore the color combination of sneakers!
この色の組み合わせ、なんだか90年代だと思うのは私だけ?!
こんな色合わせのスニーカーをはいていた気がします。
こういう色のふわっとしたスカートとかあったらかわいいだろうな〜。
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