NEWS!

UNOBENTO daily updates / event announcements


2011/07/01

Bento from 28th June/ 6/28日のお弁当




Today's bento menu (*=Bio)

-TENMUSU
: Shrimp, flour, SAKE, KOMBU, NORI, rice, oil*, soy sauce*, salt*,  Sugar*

-Spicy TOFU TERIYAKI
: TOFU*, potato starch, oil*, soy sauce*, SAKE, sugar*, chili,

-Stir-fry red chard & Borlotti beans
: red chard*, borlotti beans*, soy sauce*, sesame oil*, sesame*, sugar*, sake

-Marinaded Tomato
: tomato*, onion*, garlic*, vinegar*, olive oil*, salt*


-Sweet egg roll
: egg, sugar*, salt*, oil*

It was humid and hot day like the summer day in Japan. 
so I made TENMUSU for giving appetite. 

In Japan, we prefer to have cold noodle for meal in  the summer. but only cold noodle is not balanced meal. so people often have a lot of vegetable as TEMPURA with cold noodle.




今日の弁当は
ー天むす
ーピリ辛照り焼き豆腐
ーあまいたまご焼き
ーウズラ豆とスイスチャードの炒め物
ートマトのマリネ

でした。


Today's special is Borlotti beans.
I always use dried one. fresh Borlotti beans was so tasty!!

今日のスペシャルはうずら豆。
日本でさやに入ったものはスーパーなどではお目にかかったことがないのですが
皆さんはありますか?自分で育てたりされてるのでしょうか?
とってもきれいな鞘にテンションがあがります。

外があんなんだと、なかはこんなん。よく育ってますよ〜!


The color reminds me 90's. when I was child, I wore the color combination of sneakers!
この色の組み合わせ、なんだか90年代だと思うのは私だけ?!
こんな色合わせのスニーカーをはいていた気がします。 
こういう色のふわっとしたスカートとかあったらかわいいだろうな〜。

No comments:

Post a Comment